Happy Spring! Na een paar donkere en grijze maanden waarin het meer herfst dan winter leek, is dan nu eindelijk het voorjaar aangebroken. En dat is te merken. ‘S ochtends worden we wakker gevloten door de vogeltjes, de bomen krijgen weer groene knopjes en de krokusjes vermenigvuldigen zich nog steeds. Heerlijk!
Om de lente goed te beginnen delen we graag een heerlijk verfrissend en gezond recept met je: de Pineappel Coconut Yoghurt. Dit lekkere recept is ideaal voor een frisse start in de ochtend of als goede opfrisser gedurende de dag.
Wat heb je nodig?
– Een schaaltje
– Een pannetje
– Verse hangop (eventueel van Buurvrouw Durkje. Af te halen bij ons in de lunchroom.)
– 250 gram bevroren ananas
– 1 eetlepel Kokosvlokken
– Klein handje Pistachenoten
– Klein pompje kokossiroop
– 1 Kaneelstokje
Het recept bereiden:
- Bereid de ananas kokos chutney. Pak de 250 gram bevroren ananas en doe dit samen met het kaneelstokje en het kleine pompje kokossiroop in de pan en laat het rustig inkoken tot de ananas lekker zacht is.
- Pak het schaaltje en doe daar naar wens een hoeveelheid hangop in.
- Neem 1,5 eetlepel van de ananas kokos chutney en verdeel dit langs een kant van het schaaltje (zie foto).
- Pak 1 eetlepel kokosvlokken en verspreid die langs de chutney over de hangop.
- Neem een klein handje pistachenoten en snijd de nootjes in kleine stukjes.
- Verspreid de stukjes pistachenoot vervolgens langs de kokosvlokken over de hangop.
Et voilà! Het genieten kan beginnen.
We zijn heel benieuwd naar jouw creatie. Mocht je dit recept namaken, deel hem dan vooral met ons op de Instagram stories en tag daarbij @foodmatterzcafe. We zijn benieuwd wat voor moois jij ervan hebt gemaakt en of je ervan hebt kunnen genieten.
Tot snel! 🖤