Met de lekkere zomerse temperaturen in het vooruitzicht, vonden wij het wel weer eens tijd om een fris zomers recept met je te delen. Uiteraard weer in combinatie met een van de heerlijke Green Gypsy Spices kruiden. Dit keer zetten we de Skinny Dipping kruiden in het zonnetje.
Kan jij wel wat extra frisheid gebruiken tijdens de warmere zomerdagen? Lees dan snel verder, want dit recept is voor jou!
Gerookte kip (pasta) salade
Een frisse salade is hét perfecte gerecht tijdens de warmere dagen. Daarom delen we vandaag de Gerookte kip (pasta) salade van Green Gypsy Spices met je. Ze hebben ‘pasta’ hier expres tussen haakjes gezet, omdat je deze salade eigenlijk met alles kunt eten. Je kunt ervoor kiezen om er pasta in te doen, maar je kunt het ook als salade gebruiken voor op brood of op een toastje. Het is net wat je voorkeur heeft.
Wat heb je nodig?
- 3 el citroen (of gewone) mayo
- 3 el Griekse yoghurt
- +/- 150 gram gesneden gerookte kip
- 1 avocado
- 4 bosuien
- Cottage Cheese (hoeveelheid naar wens)
- 2 tl Skinny Dipping kruidenmix van Green Gypsy Spices
- Snuf peper
- Pijnboompitten
Bij een pasta salade:
- Pasta
- Cherry tomaatjes
- Rucola sla
Bereidingswijze
- Wanneer je er een pastasalade van maakt, kook dan de pasta alvast en laat dit goed afkoelen.
- Doe de mayo en de Griekse yoghurt in een kom en doe daar 2 theelepels Skinny Dipping kruiden en een snuf peper bij. Roer dit door elkaar heen totdat het een mooi geheel is geworden.
- Snij de gerookte kipfilet klein. Doe dit vervolgens ook met de avocado en de bosui (ringetjes). Meng dit met de kip.
- Doe hier de cottage cheese bij. Roer dit door elkaar en doe hier wat gebakken pijnboompitjes op.
- Voor je pastasalade: doe de pasta, de tomaatjes en de rucola door de rest.
Et voilà! Het genieten kan beginnen. Eet deze verantwoorde salade als pastasalade of doe het lekker op een broodje of toastje. Enjoy!