Het is de hoogste tijd om weer eens een lekker lunch recept met jou te delen. Dit keer kozen wij voor een recept dat bij ons ooit het broodje van de maand is geweest: de Spicy Cheesy Salsa. Dit broodje was in 2021 een grote favoriet van onze gasten. Het is namelijk hét perfecte broodje voor alle cheese lovers onder ons. Heb jij deze sandwich gemist of wil je hem graag nog een keer proeven? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je hoe je deze heerlijke sandwich bereidt.
Lekker, voedzaam en gezond
De Spicy Cheesy Salsa bestaat uit een warme sandwich met pittige Sauer Crowd Salsa, Munster kaas, rucola, spinazie, verse rode paprika en walnootjes. Munster kaas is een zachte, rauwmelkse kaas die door de smedige zuivel een volle geur heeft. De kaas heeft een volle, pikante smaak wat perfect samengaat met de Sauer Crowd Salsa. Dit is niet zomaar een salsa. Hij bestaat namelijk uit biologische, gefermenteerde groenten en is daardoor een geweldige bron van vezels en vitamine C. Daarmee is hij dus niet alleen super lekker, maar ook nog eens voedzaam en goed voor het lichaam.
Het recept
Zoals je vast al wel weet, gebruiken wij voor onze sandwiches het (h)eerlijke dagverse brood van Bakker Luuk. Natuurlijk hoef je voor dit recept niet helemaal naar Bakker Luuk af te reizen, maar kan je daar gewoon jouw favoriete brood voor gebruiken. Kies bij voorkeur voor een volkoren variant. Dit is de meest gezonde keuze onder de broodsoorten, omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen voor je lichaam bevat, zoals B-vitamines en ijzer. Laten we aan de slag gaan!
Wat heb je nodig?
- Twee plakken brood
- Pan of grill
- Munster kaas
- Sauer Crowd Salsa (te verkrijgen bij EkoPlaza of Crisp)
- Halve rode paprika
- Handje vol spinazie
- Handje vol rucola
- Walnootjes
Zo bereid je hem
- Zet de grill aan zodat deze alvast lekker warm kan worden.
- Neem twee grove plakken brood en besmeer beide plakken aan een kant met salsa.
- Snijd 2 à 3 plakjes van de Munster kaas, zodat een van de twee plakken brood aan een kant volledig met kaas bedekt is. Leeg hier vervolgens wat spinazie en rucola bovenop.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en maak van de walnoten kleine stukjes. Voeg beide vervolgens toe aan de sandwich.
- Leg vervolgens het tweede broodje met de salsa kant op het belegde broodje.
- Als je dit gedaan hebt, leg je de sandwich onder de grill voor ongeveer 6 à 7 minuten.
- Als de sandwich mooi bruin ziet, haal je de sandwich onder de grill vandaan en snijd je hem horizontaal doormidden.
- Leg hem op een bordje. Voeg eventueel nog beetje Ballymaloe Relish toe om het helemaal af te maken, et voilà! Het genieten kan beginnen. Buon appetito!
Mocht je deze heerlijke sandwich bereiden, deel dit dan vooral met ons op Instagram. We zijn benieuwd wat voor moois je ervan gemaakt hebt. Geniet ervan!