In november 2024 bestaat Food Matterz maar liefst 7 jaar! De tijd is voorbijgevlogen, dus het is de hoogste tijd voor een korte terugblik in de geschiedenis van Food Matterz. Het begon allemaal bij Hennie (de eigenaresse) die de grote droom had om samen met haar partner Jeroen een eigen zaak te beginnen. Maar dan wel een zaak waarin écht goede voeding en ambacht centraal stond.
Hennie is altijd al bezig geweest met voeding en mistte toentertijd de daadwerkelijke liefde en passie voor voeding in de horeca. Dan doelde ze met name op het bewust proeven van de gerechten en de voeding daadwerkelijk waarderen. Het leek wel alsof we dat, door de drukte en snelheid van alledag met z’n allen een beetje waren verleerd. Het moest vooral snel en praktisch, zodat we ook snel weer verder konden met het volgende. Hennie wilde dit veranderen, of in ieder geval een zaak creëren waar juist het genieten en het daadwerkelijk bewust stilstaan centraal zouden staan.
Proef eens bewust hoe de uitgebakken pancetta samen met de door ons gekruide kip op de Avocado di Pollo mooi met elkaar samengaan. Of neem een slok van onze ambachtelijke koffie, gemaakt van de koffiebonen van Earth Coffee en neem eens waar of je een subtiele touch van cacao kunt waarnemen. Dát is echt bewust genieten – even tot stilstand komen.
Het pand en het oorspronkelijke idee
In eerste instantie was het idee om een delicatesse zaak te beginnen, waarbij mensen allerlei lekkere en mooie producten konden proeven. Hennie en Jeroen hadden een pand gezien in de Oosterstraat in Groningen, maar dit voelde voor Hennie toch nog niet helemaal juist. Uiteindelijk kwam het pand in de Oude Ebbingestraat op hun pad terecht. Jeroen wist direct dat dit het moest worden, maar Hennie voelde toch wat angst bij het idee dat dit grote pand Food Matterz zou worden. Een vakantie op de camping in Assen deed uiteindelijk wonderen. Tijdens een aantal dagen volledige ontspanning zakte bij Hennie de angst weg en besloot ze er vol voor te gaan. Het pand aan de Oude Ebbingestraat 86 zou de basis worden voor dit spannende Food Matterz avontuur.
Met de komst van het pand aan de Oude Ebbingestraat kwam het idee voor de delicatesse zaak toch een beetje op losse schroeven te staan. Het huidige Food Matterz concept ontstond en zo geschiedde. Het pand aan de Oude Ebbingestraat werd flink onder handen genomen en na 2 maanden was daar Food Matterz. Een droom die uit kwam!
Bijna 7 jaar Food Matterz
Het concept en het team rondom Food Matterz breidde zich steeds verder uit. Allereerst kwam Wianda (zie foto) erbij die de rechterhand werd van Hennie en nog altijd bijna dagelijks te vinden is in de lunchroom. Toen ook de eerste Barista een feit was, ging het Food Matterz concept echt van start.
De liefde van Hennie voor (h)eerlijke voeding en het verhaal daarachter kwam centraal te staan in het bedrijf. En nog steeds! Tot op heden is alles wat je bij Food Matterz ziet, proeft en ervaart nauwkeurig geselecteerd. Elk product heeft een verhaal en/of is op ambachtelijke wijze bereid.
Food Matterz wint een prijs!
Het duurde eventjes voordat de Groningers echt begrepen wat dit nieuwe concept precies was, maar toen ze dat eenmaal door hadden, begon de drukte in de lunchroom toe te nemen. Het werd pas echt druk toen Food Matterz in 2018 18e was geworden in de Koffie top 100 en winnaar was in de provincie Groningen. Dit was een enorme eer en wat waren we blij!! Het was voor ons een mooie bevestiging dat we op de goede weg zaten.
De afgelopen jaren hebben we dit voortgezet. We zijn steeds blijven vernieuwen om op deze wijze onze gasten te blijven verrassen. Des te dankbaarder zijn we dan ook dat we dit jaar ons 7-jarige bestaan mogen vieren.
Een speciale dank aan jou!
De afgelopen jaren waren een prachtig avontuur en wij zijn ontzettend blij dat jij daar onderdeel van bent. Wij willen jou heel erg bedanken voor al jouw liefde en support, want ook al doen wij heel erg ons best, zonder jou had Food Matterz hier nu niet gestaan. Daar proosten we op!
Liefs,
Het Food Matterz Team