Ware liefde, er is niks mooiers dan dat. Liefde is overal. Vaak denken we dat we een ander nodig hebben om de liefde te kunnen ervaren, maar niks is minder waar. Liefde is iets wat inderdaad tussen mensen ontstaat, maar je kunt ook heel veel liefde voelen voor jezelf en voor de wereld om je heen. De liefde is iets wat we dagelijks mogen vieren en in de aandacht mogen zetten, maar op Valentijnsdag doen we daar nog net een schepje bovenop. Daarom delen we vandaag deze blog met jou. Op welke wijze je de liefde vandaag ook viert (met jezelf, dierbaren of geliefde), wij delen graag drie overheerlijke koffie variaties met je die deze dag vol liefde nog net iets zoeter maken. Lees verder om ze te ontdekken.
Heavenly Coffee
Wie wordt er niet blij van een lekkere latte macchiato met een flinke dot slagroom? Voor degene die gelooft dat liefde door de maag gaat, is deze koffie variatie meer dan geschikt. Het is een latte voor de échte zoetekauw. Deze koffie variatie heet ook niet voor niks “Heavenly Coffee”; hij is letterlijk hemels. Dit komt mede door de overheerlijke 7 Layers Bar. Deze Bar bestaat uit 7 hemelse lagen met koekjes, chocolade, butterscotch, koffie, karamel, pecannoten en kokos. Perfect voor Valentijnsdag!
Wat heb je nodig?
- 100 à 200 ml melk (type melk naar keuze)
- Koffie om de espresso mee te bereiden
- 1x 7 Layers Bar (o.a. verkrijgbaar in de Food Matterz winkel)
- 1x kopje of glas
- Kaneelsiroop
- Slagroom
Je bereidt de koffie variatie als volgt:
- Doe als eerste een scheutje kaneelsiroop in het kopje.
- Bereid een latte macchiato door circa 50 à 80 ml melk op te schuimen en in het kopje met de kaneelsiroop te gieten.
- Maak vervolgens een espresso en giet deze bij de melk en het scheutje kaneelsiroop in.
- Je kunt er nu voor kiezen om de espresso, de opgeschuimde melk en de kaneelsiroop door te roeren, zodat de smaken een geheel vormen. Mocht je een glas gebruiken, dan kan het mooi zijn om de lagen even te laten zoals ze zijn en het pas te roeren als je de koffie aan je geliefde hebt gegeven.
- Voeg een grote dot slagroom toe aan de koffie. De slagroom komt bovenop de koffie te liggen. Let op! Doordat de latte macchiato warm is, smelt de slagroom snel. Het is dus noodzakelijk dat je de koffie variatie daarna zo snel mogelijk kunt uitserveren.
- Verkruimel tot slot de 7 Layers Bar en voeg deze stukjes toe aan de slagroom. Daarmee maak je de koffie helemaal af!
Macadamia Cacao Lover
De tweede koffie variatie is een en al liefde. Dit komt door de toevoeging van een scheutje macadamia siroop. Macadamia is een noot met een mooie volle en romige smaak. Daarmee is de noot perfect voor een heerlijke latte. Wil je weten hoe je hem bereidt? Lees dan snel verder.
Wat heb je nodig?
- Macadamia siroop
- 60 à 80 ml melk (type melk naar keuze)
- Koffie om de espresso mee te bereiden
- 1x kopje of glas
- Cacao Nibs (o.a. verkrijgbaar in de Food Matterz winkel)
- Cacao
Je bereidt deze latte als volgt:
- Doe als eerste een scheutje macadamia siroop in het kopje.
- Bereid vervolgens eerst een heerlijke espresso en voeg deze toe aan het kopje. Roer de espresso en de siroop goed door elkaar heen.
- Schuim vervolgens de melk op en voeg dit toe aan de espresso. Als het je lukt kan je daar een mooie latte art bij maken.
- Maak de latte tot slot helemaal af door er een klein beetje cacao nibs en cacao aan toe te voegen.
- Et voilà, uitserveren maar!
Creamy Praline
De laatste latte die we graag met jou willen delen, is een koffie variatie met wat extra spice. Hier gaan namelijk twee shots espresso in, waardoor de latte een heel stuk sterker wordt. Overigens is het een latte met een extra zoete touch. In plaats van alleen melk toe te voegen, voegen we namelijk ook een scheutje slagroom toe. Daarmee is de latte perfect voor de soft spicy lovers!
Wat heb je nodig?
- Praline siroop
- 60 à 80 ml melk (type melk naar keuze)
- Koffie om de twee shots espresso mee te bereiden
- Schenkbare slagroom
- 1x kopje of glas
- Cacaopoeder
Je bereidt deze latte als volgt:
- Begin weer met het toevoegen van een shotje Praline siroop, zodat deze de bodem van het kopje bedekt.
- Bereid vervolgens de twee espresso shots en voeg deze toe aan de siroop. Roer even goed door.
- Schuim vervolgens de melk op en voeg daar het scheutje slagroom aan toe.
- Voeg het geheel toe aan het kopje met daarin de twee shots espresso en de Praline siroop. Als het lukt kun je daar een mooie latte art bij maken.
- Maak de latte ten slotte af door er een een klein beetje cacaopoeder aan toe te voegen.
- Et voilà, het genieten kan beginnen!
Dat waren ze, onze drie favoriete zoete koffie variaties die de perfecte toevoeging zijn aan een dag vol met liefde! Wij hopen dat jij jouw geliefde mag verrassen met een van deze drie latte’s. Geniet ervan en vier de liefde!